KISS Lora geeft al aan dat verbinding met de buitenwereld wordt gemaakt via het draadloze LoRa-netwerk (long range, low power), waarbij KISS natuurlijk staat voor ‘keep it simple stupid, keep it simple & smart of keep it simple & straightforward. Het is de bedoeling dat de gadget - die in onderdelen bij een aantal stands op de beurs "Electronics & Applications" (E&A) eind mei 2017, moet worden verzameld - direct ‘out of the box' online kan functioneren, zodat hij ook al op de beurs is te gebruiken.

The Things Network treedt op als partner voor de LoRa-connectiviteit.

The Things Network is aanbieder van een open IoT-netwerk  op basis van LoRa en verzorgt de verbinding van IoT-devices naar andere online diensten. 

Daar zijn geen verbruikskosten aan verbonden en er bestaat ook al een uitgebreide online community.

Op de beursvloer E&A verzorgt The Things Network de dekking door middel van Kerlink gateways en ze zijn ook verantwoordelijk voor de portal en de webapp.

 

De componenten en de productie van Kiss Lora worden gesponsord door een groot aantal exposanten op Electronics & Applications (30, 31 mei en j juni 2017 (onder voorbehoud0, zodat de gadget voor bezoekers gratis beschikbaar is.

 

De gadget, die vorige week aan een aantal exposanten werd gepresenteerd, is een draadloos sensor/actuatorplatform met IoT-functionaliteit.

 

Dit platform, met de naam Kiss Lora, is ontwikkeld door Gepro Electronics, en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als werkplekmonitor.

Via een bijbehorend online dashboard/webapplicatie is de conditie (temperatuur, vocht, licht en dergelijke) van de werkplek te bekijken en ook te vergelijken met de werkplekken van andere gadget-bezitters.

De gadget is gebaseerd op een Arduino en is daardoor bijvoorbeeld ook te koppelen aan thermostaten met open API