Security
Cybersecurity
8 september 2021
19:30 uur - 21:30 uur

Terugblik op Trends in Cybersecurity

Het doel van dit KIVI-Webinar is inzicht te geven in de trends in cybersecurity en in te gaan op de dagelijkse praktijk in cybersecurity. Het gebruik van Cyber Threat Intelligence (CTI) biedt een groot aantal voordelen. In deze presentatie gingen Paul Treffers en Matthijs van der Wel in op wat CTI is, wat de voordelen van het gebruik zijn en hoe je tot een goede CTI komt. Jeroen Gaiser laat zien hoe cybrsecurity bij RWS wordt benaderd. En Ab Bresser geeft aan hoe partijen in dit prooces worden ondersteund. De presentaties bevatten concrete voorbeelden en verhalen uit de praktijk.

TC Zuid-Holland
Towards 6G
6G
29 juni 2021
19:30 uur - 21:00 uur

Towards 6G

Hoewel 5G wordt uitgerold met een aanzienlijke prestatieverbetering in vergelijking met 4G, is er een toenemende interesse van de industriële, academische en regelgevende gemeenschappen om te beginnen met het onderzoeken en ontwikkelen van de volgende generatie mobiele netwerken. In feite is de race naar de de zesde generatie (6G) begonnen met financieringsaankondigingen die al over de hele wereld zijn gedaan. Het doel van dit KIVI-webinar was om een overzicht te geven van hoe 5G zal evolueren naar 6G en welke technologieën we kunnen verwachten in 6G-netwerken. Terug te kijken op Youtube KIVI kanaal.

TC Noord-Brabant
5G
10 juni 2021
15:15 uur - 17:00 uur

5G seminar 'Leefomgeving' - 10 juni 2021

Op donderdag 10 juni 2021 werd dieper in gegaan op de leefomgeving en hoe 5G hier een rol in kan spelen. Tijdens dit 5G seminar kwamen drie sprekers aan het woord. Aan de hand van hun verhalen wierpen deze een blik op de kansen van digitalisering en technologisering voor de leefomgeving en kijken naar de lessons learned van twee 5G-pilots. Het Masterclass webinar is terug te zien op https://www.5groningen.nl/nieuws/terugkijken-5g-themaseminar-leefomgeving

TC Groningen
Power Electronics event 2021
Power Electronics
8 t/m 10 juni 2021

Power Electronics event 2021

Van 8 t/m 10 juni vindt het Power Electronics event plaats in digitale vorm. Tijdens dit event krijgen bezoekers inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica. In drie dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten en plenaire sprekers bijgepraat over actuele thema’s.

EL Utrecht
IT
20 mei 2021
13:00 uur - 15:45 uur

IT Infra event 2021 (digitaal)

Op donderdagmiddag 20 mei organiseert het FHI met een aantal IT Infra exposanten een webinar middag rondom het thema duurzaamheid. Wat kunt u verwachten tijdens het IT Infra webinar? Tijdens dit interactieve webinar informeren de exposanten u over duurzaamheid en het vergroenen binnen de data-industrie. De chat geeft u de gelegenheid om uw vragen te stellen en een contactmoment met de sprekers te genereren.

TC Utrecht
OpenRan (O-Ran) for 5G explained 5G networks
OpenRAN
11 mei 2021
19:30 uur - 21:30 uur

Snelle ontwikkelingen in basisinfrastructuur mobiele netwerken (OpenRAN)

Het bestuur van de KIVI afdeling Telecommunicatie nodigt u uit voor het bijwonen van een online lezing: Snelle ontwikkelingen in de basisinfrastructuur Mobiele netwerken van TraditionalRAN naar. OpenRAN. Diverse sprekers zullen de ontwikkelingen in Radio Access Networks, zijnde basisinfrastructuur voor 5G mobiele netwerken, uit een te zetten.

TC Utrecht
Integrated microwave photonics
Photonics
29 april 2021
15:00 uur - 17:00 uur

Developments in Microwave photonics

Introduction: Recent advances in photonic integration have propelled microwave photonic technologies to new heights.

TC Overijssel
5G
20 april 2021
15:00 uur - 16:00 uur

SQream: How telcos turn massive 5G data into competitive advantage

Data is one of the most critical components of a telecom’s competitive arsenal, and the arrival of 5G will amplify its importance. Opportunities abound for telecoms who can rapidly analyze their massive stores of data. Yet industry estimates show that operators access and analyze only a small fraction of their data while still fresh and relevant. Telecoms leave behind critical, game-changing business insights due to a reliance on legacy systems that cannot support their exponentially growing data.

TC Utrecht