Afdeling Voertuigtechniek

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is dé Nederlandse beroepsvereniging van en voor ingenieurs, opgeleid aan universiteiten en hogescholen, en vormt een hoogwaardig technisch kennis- en kennissennetwerk.

Het doel van de vereniging is de vertegenwoordiging van de belangen van de ingenieurs als beroepsgroep en de bevordering van de techniek in het algemeen, alsmede de ondersteuning van de individuele ingenieur tijdens de loopbaan.

De Afdeling voor Voertuigtechniek van KIVI heeft als aanvullend doel het bevorderen van de voertuigtechniek in Nederland, zowel gericht op weg- als op railvoertuigen. Daarnaast wil KIVI Voertuigtechniek bijdragen aan de versterking van het 'automotive' netwerk in Nederland en wereldwijd.

Hiertoe organiseert de afdeling regelmatig evenementen waar leden en andere belangstellenden kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen op het vakgebied en waar ze met vakgenoten en andere geïnteresseerden informatie kunnen uitwisselen en kunnen discussiëren.

Leden van KIVI (Voertuigtechniek) profiteren van korting op de deelnamekosten bij de evenementen en van de uiteenlopende ledenservice die de beroepsvereniging KIVI biedt. Ook ontvangen zij het maandelijkse magazine De Ingenieur. Studenten kunnen extra voordelig deelnemen aan de activiteiten.

De KIVI Afdeling voor Voertuigtechniek is lid van de FISITA (www.fisita.com), de wereldwijde internationale organisatie van nationale voertuigtechnische beroepsverenigingen, waarbij in totaal meer dan 150.000 ingenieurs zijn aangesloten.
KIVI is erg verheugd dat zij het FISITA Automotive Engineers wereld congres in 2014 in Maastricht heeft mogen organiseren.
Daarnaast is de KIVI Afdeling voor Voertuigtechniek lid van de EAEC, de Europese organisatie van nationale voertuigtechnische beroepsverenigingen.