Een platform speciaal voor bouw en civiel Nederland, met als doel: kennis delen. Na het succes van het online-netwerk van Urban-Innovators, met ruim 11.000 leden, is het nu tijd voor de vervolgstap. Vanaf maandag 6 juli jl. is het voor iedere urban-innovator nog makkelijker om elkaar te vinden en te versterken.

Persoonlijke verhalen over visie en projecten, het laatste nieuws en vraag en antwoord wisselen elkaar online af op www.urban-innovators.nl. Dit initiatief vanuit Yacht moet volgens Ard Kistemaker, oprichter, vooral frivool deskundig zijn. Jan Putting, business development manager binnen Urban-Innovators, voegt daaraan toe: “Als professionals het leuk en interessant vinden, dan is het relevant en plaatsen we het.”

Verbinden professionals
Ard: “Ik wilde iets creëren waar de markt echt wat aan heeft. Om professionals die het verschil willen maken te verbinden.” Een schot in de roos, volgens Tim Rietmeijer, coördinator duurzaamheid KWS: “Goed dat dit is opgezet, het is het eerste en enige dat aansluit bij wat ik zoek.” 

Initiatieven en innovators 
Burgemeesters, projectmanagers, uitvoerders en studenten, iedere urban-innovator mag aanhaken. Het netwerk is positief. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft: “Een belangrijk platform om te komen tot duurzame initiatieven voor de toekomst.” Ook student architectuur, Ignaz Hameetman, is enthousiast: “Zonder innovators geen urbanism. Juist het verbinden van innovators maakt het makkelijker meer te bereiken.”

Kennisdeling
Als conceptbedenker en drijvende kracht is Wouter Gruijters enorm verrast door de kennisdeling. “Iedereen staat ervoor open en vindt dit een tof initiatief. We krijgen terug dat we echt van toegevoegde waarde zijn.” Om dat ook te blijven, wil Wouter gebruikers de input geven, waarin zij persoonlijk geïnteresseerd zijn. “Er wordt veel aan de community gevraagd, zodat zij in eigen hand hebben wat wij bieden.” 

Toekomst platform
Voor de toekomst zijn er nog meer dan genoeg online en offline ideeën. Jan Putting: “We zijn samen met het groeiende netwerk op reis en nog lang niet klaar.”